Dezinfekcija header jpg

O nama DEZINFEKCIJA.hr

DEZINFEKCIJA.hr je prva organizirana specijalna dezinfekcijska postrojba na teritoriju Republike Hrvatske koja proaktivno vodi rat (i pobjeđuje!) protiv SARS-CoV-2 virusa u divljini, te ostalih mikroorganizama koji prijete obiteljima i poslovnom sektoru. Ako želite dovesti specijalne postrojbe na vašu bojišnicu protiv koronavirusa - koga ćete zvati?


Misija i vizija

Misija i vizija jpg

Rat koji svijet vodi protiv koronavirusa, uz mnogobrojne žrtve, nosi sa sobom i mnoštvo kolateralnih žrtava. Iako su žrtve većinom stariji i nemoćni, a mlađi u ovom ratu pogibaju iznimno rijetko, psihičke posljedice izazvane taktičkim odlukama državnih institucija širom svijeta su ogromne.

Ne ulazimo u analizu jesu li te taktičke odluke krivo donesene - bile su nužne i kakve su, takve su - ali je nedvojbena činjenica da uz sve zdravstvene, ekonomske i socijalne nedaće ostavljaju i ozbiljne psihičke posljedice na svjetsku populaciju.

Jesmo li zaraženi, ali nemamo simptoma?

Jesmo li virus unijeli u kuću, stan, auto, firmu i zarazit ćemo se kasnije?

Ili ćemo zaraziti svoju djecu? Ili nedaj Bože roditelje?

Kako će nas okolina gledati ako smo pozitivni na SARS-CoV-2?

Hoće li nam skinuti s plaće ako budemo u izolaciji?

Hoćemo za vrijeme izolacije biti bez simptoma, uz blage simptome, teške simptome, ili smo u rizičnoj skupini?

Koja je vjerojatnost da ćemo umrijeti ako se zarazimo od korone?

Temeljna misija specijalnih dezinfekcijskih postrojbi u RH je neutralizacija neprijatelja prije nego je izvršio napad na čovjekov organizam, te time i pružanje duševnog mira i spokoja svim građanima Republike Hrvatske.

Za razliku od naših suboraca u rovovima (liječnika i medicinskih sestara) koji vode ovaj iscrpljujući rat prsa o prsa s koronavirusom, specijalne dezinfekcijske postrojbe provode preventivni napad neutralizirajući neprijatelja prije nego izvrši napad na organizam.

Vizija nam je ustrojavanje stožernih dezinfekcijskih centara u svakom kutku Republike Hrvatske, kako bi zajedničkim snagama iskorijenili koronavirus i COVID-19 bolest, te preventivnim mjerama neutralizirali virus prije nego ikada više ikoga zarazi.

STAND AND FIGHT!

U ratu je najvažnije napasti neprijateljevu strategiju.Sun Tzu

Ustroj

DEZINFEKCIJA.hr centar osnovao je profesor Saša Milovuković, doktorand na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu na kojem radi na doktorskoj disertaciji na temu "Relacije između faktora životnog stila i samoprocjene zdravlja kod pripadnika specijalnih postrojbi hrvatske policije", u suradnji s mentorom doktorom medicine profesorom Davorom Šentija, dr.sc., te prof. Goranom Sporiš, dr.sc. Profesor Milovuković je tijekom studija četiri puta nagrađivan za najboljeg studenta na godini, bio je dobitnik rektorove nagrade za najbolji znanstveni studentski rad, te nositelj državne stipendije A kategorije za posebno nadarene studente.

Početkom pandemije 2020. godine, odlučio se aktivno uključiti u borbu za fizičko i psihičko zdravlje svih građana RH, te je počeo s ustrojavanjem specijalnih dezinfekcijskih postrojbi, s generalnim stožerom u Zagrebu.

Osnovni podaci

Naziv: HYGIEIA
obrt za dezinfekciju i čišćenje
Vlasnik: Saša Milovuković
OIB / MB: 81101819126 / 98045253
IBAN: HR7124840081135174163 (RBA)